public(MIND)

Callenge Copenhagen 2011 - Stafet

Sep 30th 2011
No Comments
respond
trackback

For lidt over et halv år siden spurgte min bror mig om jeg ville være med i Challenge Copenhagen, altså som deltager i stafetudgaven af jernmanden. På det tidspunkt var jeg i ok form, havde haft lidt rygproblemer henover vinteren, men havde i øvrigt holdt formen ved lige med astadig løbetræning. Frisk på opgaven så sagde jeg da bare ja og min del af kabalen skulle være at svømme de 3800 meter som det nu hør og bør sig for en rigtig jernmandsdistance.

Som en del af aftalen lovede jeg, at jeg da SAGTENS kunne svømme distancen på under en time  - og det holdt jeg fast ved helt indtil det sidste. Som tiden nærmede sig, så steg presset en anelse - jeg havde aldrig svømmet i åbent vand, men en masse bassintræning var det blevet til i mine yngre dage, hvor jeg på konkurrenceplan har svømmet adskillige tusinde bassinlængder. men åbent vand havde jeg aldrig rigtig prøvet.

Så lidt presset af situationen, så måtte jeg i juni måned ud og købe mig en våddragt. Valget faldt på en Sailfish, en super dragt med meget stor fleksibilitet og bevægelighed i skulderpartiet. Den tog jeg så med på sommerferie, hvor jeg i sommerhuset ved Juelsminde havde optimale betingelser for at komme i vandet. Det var jeg stort set hver dag - lidt forsigtigt i starten for ikke at overbelaste skuldrene, men med en støt stigende træningsmængde hen over 14 dage. Da jeg kom hjem fortsatte jeg ved Amager Strandpark, hvor svømmedelen af konkurrencen i øvrigt skulle afholdes den 18 August. Her svømmede jeg 7-8 gange den fulde distance og det var så faktisk det det kunne blive til inden det for alvor gik løst.

Den 18 August var en super dag, vejrforholdene var perfekte, meget lidt vind, god temperatur og vandet var omkring de 17 grader. For mig virkede det perfekt. Jeg startede i sidste startgruppe - det gør man som stafethold og det gav lidt problemer ude på ruten. Men inden jeg kom dertil, så skulle starten jo lige overstås og i modsætning til weekenden forinden, hvor jeg havde været ude og træne start med ca 100 andre - og hvor alt gik glat - så var den rigtige start en meget større udfordring end jeg lige havde regnet med. jeg fik placeret mig forkert i anden række og jeg måtte kæmpe meget mere end jeg havde planlagt. Jeg fik heldigvis ingen rigtige spark og brillerne blev også siddende hvor jeg havde sat dem, så på den måde ingen problemer. Problemet var mere at jeg skulle slås for en placering og det stressede mig en smule - faktisk tog det mig henved 800 meter før jeg kom ind i det jeg vil kalde den normal rytme. Men da jeg til gengæld havde fundet den, så gik det meget bedre.

Jeg havde god fart på og jeg overhalede både svømmere fra startgruppen før mig, men også svømmere fra før den, så alt i alt rigtig fint. Slutningen var lidt hård. jeg lagde alle kræfter i her for at kunne gøre en god figur og i modsætning til træningsturene, så havde jeg ikke ur med, så jeg anede ikke hvordan jeg lå tidsmæssigt. Men jeg fornemmede det ville være under den time jeg havde lovet resten af holdet.

Det gik godt - jeg kom i mål i tiden 54:25, hvilket jeg var meget tilfreds med - faktisk stolt. Med godt og vel 4 ugers reel træning, så var jeg super henrykt. Jeg fylder 45 i næste uge…

I bakspejlet, så tror jeg at min lidt konservative tilgang til træningen havde givet pote, ikke for hurtigt i gang og fokus på de lange seje træk, som gav mig et godt glid i vandet. Forr andre vil det sikkert være anderledes, men for mig virkede det rigtig fint.

Jeg kom godt op af vandet og fandt min cykel partner og afsted gik det. Min opgave var fuldført :-)

Senere på dagen fulgte jeg min bror Søren på hele løbet - han gjorde det godt, selvom jeg er sikker på at hans egne ambitioner ikke blev indfriet. Han løb på ca 3:30 og vi fik en samlet placering som nummer 27 i stafetkonkurrencen. Lidt længere nede i rækkerne end jeg selv havde håbet på, men bestemt accepteret. Der var omkring 170 hold med i konkurrencen, så helt ok :-)

Overordnet var stemningen helt perfekt og det er svært ikke at lade sig rive med - faktisk er jeg blevet så meget revet med, at jeg lige nu virkeligt arbejder med mig selv for ikke bare lige at springe ud i en fuld jernmand, helt for mig selv. Jeg blev virkelig inspireret af alle de mænd og kvinder, som med stålsat blik bare arbejde sig igennem distancen og se dem ind i øjnene under den sidste del, nemlig løbet - det var ikke mindre end fantastisk. Så er det sagt!

Lad se hvad fremtiden bringer, jeg er tændt!
Explore RecentFlickr photos

Latests comments

Meta

No Comments

Leave a Reply